۱۳۸۷ دی ۱۱, چهارشنبه

یک تجربه ، نجات غذا


یکی ازگرفتاری های فرهنگی کشورهای صنعتی، مصرف بی رویه منابع زمین و به ویژه غذا است. متاسفانه این عادت غیرقابل دفاع درکشورهای درحال توسعه با اقتصادهای درحال گذار هم درحال اپیدمی شدن است.

در ایالات متحده هزاران فروشگاه نان و قهوه و شیرینی فعال هستند .یکی ازاین شرکت های موفق، شرکت پانرا برد است. این شرکت کافه هایی دارد در سراسر ایالات متحده و نان های تازه، ساندویج و چای و قهوه می فروشد. شما می توانید به این کافه ها بروید چیزی بخورید و ازامکان اینترنت رایگان این مجموعه استفاده کنید.

خیلی از سازمان های غیر دولتی و فعالان اجتماعی که دفترو دستک ندارند در این کافه ها جمع می شوند و جلسات رسمی اشان را بدون پرداخت هزینه ای در این کافه ها برگزار می کنند. یکی از کارهای شگفت انگیز پانرابرد این است که هر شامگاه بعداز آن که مشتریان می روند و وقت تعطیلی کافه فرا می رسد. تمامی نان ها و شیرینی هایی که اتفاقا تولید همان روز است را دور می ریزند. وقتی می گویم همه ی نان ها منظورم بیش از دویست قرص نان تازه و خوشمزه است.

برای اینکه این نان ها نجات داده شوند یک سازمان غیردولتی غیرانتفاعی فعال است . نام این برنامه نجات غذا است . در برنامه نجات غذا داوطبانی هر شب به پانرا برد می روند نان ها را بار می زنند در خودرو شخصی اشان و نان را به دفتر سازمان غیردولتی می برند. صبح روز بعد تعداد دیگری داوطلب نان ها را به پناهگاههای افراد بی خانه ارسال می کنند. از دو ماه قبل به عنوان داوطلب به این گروه پیوسته ام . در شب هایی که نوبت من است ساعت 10 شب به پانرا برد می روم تا حدود 10 و ربع نان ها را بار ماشین می کنیم و حدود ساعت 11 در محل دفتر سازمان غیردولتی تخلیه می کنیم. بعد هم حدود یک ساعت طول می کشد که به خانه برگردم. یعنی با حدود 2 و نیم ساعت کار در حدود 200 عدد قرص نان نجات داده می شود.


عکس از سیامک معطری ، نان های پانرابرد






San Antonio Food Rescue Chapter News from John Williamson on Vimeo.


Click here for the link to the organization :
Food Rescue

۱۳۸۷ آذر ۲۱, پنجشنبه

تحت تعقیب



از این پس آلایندگان محیط زیست همچون مجرمان فراری درایالات متحده تحت تعقیب قرار می گیرند. به گزارش خبرگزاری آسیوشیتدپرس یک لیست از مجرمان محیط زیستی فراری توسط سازمان محیط زیست تهیه شده و لیست افراد تحت تعقیب به همراه پوسترهایی که معمولا برای جانیان و افراد خطرناک توسط اف بی آی تهیه می شود تهیه شده است. در وب سایت آلایندگان محیط زیست فراری می توانید اسامی مجرمان و پوسترهای مربوطه را ببینید.

۱۳۸۷ آذر ۱۵, جمعه

ولیزونه

کیلان در 65 کیلومتری شرق شهر تهران قرار گرفته است. می گویند به همراه شهر دماوند یکی از قدیمی ترین سکونت گاههای آریایی ها ست . این شهر در واقع درشمال رشته کوه قره قاج که جنوبی ترین رشته البرزاست واقع شده است. انار در جنوب این شهر و در ساران فراوان است. از آن انارهای صادراتی درجه یک که گیر خیلی ها نمی آید. سیب و آلو و گلابی هم هست ولی شهرت کیلان به زرد آلو و گردوی کیلان است. محلی ها به درخت گردو جوز درخت می گویند و بعضی ها به فسنجان خورشت گردو. در فصل پاییز یعنی آغاز مهر ماه بعداز آنکه درخت ها را تکاندند و گردو ها را جمع کردند هر رهگذری می تواند به زیر درخت ها برود و گردوهایی که تک و توک در سرشاخه ها همچنان مانده اند و با بادی یا نوک کلاغی به زیر می آیند را جمع کند به این کار ولیزونه می گویند. یک سال درپاییز و در موسم ولیزونه نزدیک نصف گونی گردو را به تواتر در طول 3- 4 هفته جمع کردم . گردوی روغنی خیلی رسیده . از آن گردوهایی که وقتی به زمین می رسند از پوست سبزشان در می آیند. گردو ها را پهن می کردم در کنار بخاری نفتی تا خشک خشک شوند ونان و پنیر و گردو صبحانه ی هر روزمان بود. آن وقت ها دکتر بودم یعنی طبابت می کردم و در منزلگاه پزشک در میانه مرکز بهداشت زندگی می کردم . روزی که می خواستم از آن درمانگاه به محل دیگری نقل مکان کنم یک درخت گردو در حیاط مرکزبهداشت نشاندم . خیلی دوست دارم ببینم درخت بزرگ شد یا از بین رفت.

 
UA-1860095-1